Spočíva v mojej slabosti pre údené, slaninu a klobásky. Pred desiatimi rokmi, keď mi tieto potraviny kvôli zvýšenému cholesterolu zakázala prvýkrát, vybral som sa na týždňovú lyžovačku a zrazu som mal výsledky ako batoľa. Zdravé batoľa.
Odvtedy sa mnohé zmenilo, hlavne to, že som lyžovať prestal. Údené, slaninku a klobásky konzumujem ďalej. Najradšej ich mám dobre zaúdené a opekané. Doktorka povedala, že pri takejto životospráve zomriem a nepomôže mi ani tá týždňová lyžovačka. Hypotetická, samozrejme...
Predstavte si takú 20 cm klobásku. Dievčatá a ženy sa prestanú usmievať a predstavujú si ďalej. Najemno mleté mäsko, cesnak, voňavé koreniny. To všetko pomiešané, natlačené v chutnom črievku, voňavo zaúdené. Tak presne takúto klobásku som našiel včera v chladničke. Viem, že by som nemal, že mi to ukrajuje zo života, no neodolal som.
Ja som si ju predsa vzal.